AFTEN

270355

Kyllingebryst med grønne bønner og tranebær

125 g. kyllingebryst

2 spsk. krydderurter

1 knsp. salt

1 knsp. peber

150 g. grønne bønner

1 tsk. olivenolie

1 tsk. rødvinseddike

1/2 stk. rødløg

30 g. tranebær

Sådan gør du:
Hak de forskellige krydderurter, og stop dem under skindet på kyllingebrystet.
Gnid med salt og peber og sæt kyllingebrystet i ovnen ved 220 grader i 15-25 min.
afhængigt af størrelsen på brystet. Kog i mellemtiden bønnerne i saltet vand i 8 min.
Bland olie, eddike, løg i skiver, tranebær og salt og lad blandingen trække i 10 min.
Den lækre blanding anrettes med de kogte bønner og det nystegte kyllingebryst.

 


 

270367

Fiskefrikadeller med lynstegte grøntsager

150 g. fiskefars

1 forårsløg

1/2 tsk. sorte sesamfrø

1/2 tsk. hvide sesamfrø

1 1/2 spsk.soja sauce

1/2 tsk. ingefær, revet

1/2 knivspids chili, uden kerner

1 tsk. koriander, finthakket

1/2 courgette

1/2 rød peberfrugt

1 håndfuld sukkerærter

1 gulerod

1 knsp. salt

1 knsp. peber

1 tsk. citronsaft

Sådan gør du:
Fiskefarsen formes til frikadeller og steges ved svag varme på en slip-let pande.
Sesam-dressing: Forårsløg snittes meget fint og blandes med de andre ingredienser
(sorte sesamfrø, hvide sesamfrø, soja sauce, revet ingefær, chili og finthakket koriander) og dressingen er klar til brug.

Tilbehør
Alle grøntsagerne skæres i strimler og ristes på en stegepande i et par minutter, med frisk citronsaft, salt og peber.

Tip: Hvis du f. eks. køber en pakke fiskefars på 250-300 g. kan du altid bruge resterne dagen efter til din frokost eller fryse dellerne ned.

 


 

270342

Karrysuppe 

2 gulerødder

4 kartofler

2 søde peberfrugter

1 løg

2 stængler porre

2 stængler bladselleri

1-2 tsk. karry

2 fed hvidløg

1/2 rød chili uden kerner

Olivenolie

Salt og peber

Vand og bouillon

Sådan gør du:
Alle grøntsagerne skrælles, og snittes fint. Herefter svitses de kort i en gryde.
Begynd med karry, chili, salt og peber. Put herefter hvidløg, løg, og porrer ned til blandingen og
til sidst kom resten af grøntsagerne i. Til slut spædes op med vand og bouillon,
og suppen skal nu simre i 30-40 min. under låg.
Blend evt. suppen før servering og husk masser af friske krydderurter til.