FROKOST

270352

Speltkerner med grillede peberfrugter

2 dl. speltkerner

1 stk. rød peberfrugt

1/2 stk. squash

1 håndfuld sukkerærter

50 g mandler, ristede og hakkede

1 spsk. olivenolie

Dressing:

4 spsk. olivenolie

2 spsk. hvidvinseddike

1 spsk. agavesirup

2 spsk. kørvel, friskplukket

1 knsp. salt

1 knsp. peber

 

Sådan gør du:
Speltkernerne skylles og koges efter anvisningen på pakken. Herefter skal de dryppes godt af.
Peberfrugt samt squash skæres i strimler og sukkerærterne i små skiver og svitses kort på en pande i olivenolie.
Ingredienserne til dressingen røres sammen og blandes til sidst med speltkernerne, grøntsagerne og mandlerne.

 


 

270294

Reje- og kålsalat

50 g rejer

50 g krebsehaler

100 g kål, groft skåret

2 spsk. ærter

1 spsk. finhakket dild

1 tsk. revet ingefær

1 spsk. græsk yoghurt (2 %)

1 tsk. olivenolien

1 knsp. salt

½ stk. lime, saft heraf

 

Sådan gør du:
Rør dressingen (græsk yoghurt, olivenolie, salt og lime) sammen.
Bland alle ingredienserne til salaten og vend den sammen med dressingen.

TIP:
Kål, valgfri alt efter sæson, f.eks. sommerkål, spidskål, hvidkål m.m.
Rejer og krebsehaler kan erstattes af kylling eller kalkun,
som du har kogt eller stegt og skåret i mundrette stykker.

 


 

270291

Æggesalat med grønt

2 stk. æg, kogte

3 stk. semisoltørrede tomater

1 håndfuld sukkerærter

1 lille håndfuld karse

1 spsk. finthakket purløg

1 stk. forårsløg

½ stk. rødløg

½ stk. rød peberfrugt

½ spsk. olivenolie

½ stk. lime, saften heraf

1 drys salt og friskkværnet peber

 

Sådan gør du:
Æggene skæres i tern og blandes med hakkede tomater og sukkerærter, karse, purløg,
finthakket
forårsløg, rødløg og peberfrugt. Herefter iblandes salt og peber samt olivenolie og limesaft.